dijous, 8 d’agost del 2019

En solidaritat amb Mariela Castro

Un dels articles del projecte de Constitució que més polèmica va crear en les assemblees va ser el referit al matrimoni. En el projecte inicial figurava com la unió entre dues persones, sense especificar el sexe. No va aparèixer així al document aprovat en el referendum del 24 de febrer del 2019. Fins i tot es va crear una campanya de descredit que va arribar a tocar a la directora del Cenesex, Mariela Castro Espín.
Deixem aquí un article, aparegut en un bloc cubà feminista, en solidaritat amb Mariela Castro i amb l'esperança que el matrimoni igualitari aparegui en el nou Codi de Familia de Cuba

"Creemos que el acuerdo de la Asamblea Nacional del Poder Popular de remitir la discusión de ese derecho el debate del Código de Familia y su aprobación por referéndum popular, es una decisión errónea que resta impulso a la justicia a la cual el proyecto constitucional estaba obligado. Reclamamos la declaración legal de todos los derechos que demanda la comunidad LGTBIQ en Cuba, entre ellos el matrimonio igualitario." Zaida Capote Cruz, Lirians Gordillo Piña, Helen Hernández Hormilla ( Asamblea feminista )

SOBRE EL MATRIMONI IGUALITARI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada